Sortida: Sabors en temps de guerra – 22 de novembre

04/11/2025

Aquesta proposta ofereix l’oportunitat de viure de prop una part essencial de la nostra història, tot coneixent la memòria històrica del Penedès a través de la gastronomia i dels espais vinculats a la Guerra Civil espanyola.

L’experiència s’inicia a Subirats, on visitarem el Centre d’Interpretació de l’Última Defensa de Barcelona (CIUDEB), un espai museogràfic de gran interès que explica els fets ocorreguts els dies 22 i 23 de gener de 1939, quan el Penedès va ser escenari de la darrera línia de defensa abans de la caiguda de Barcelona.

Tot seguit, ens endinsarem en un entorn natural per visitar una trinxera recuperada, un patrimoni sovint oblidat però clau per entendre la realitat del front i les condicions de vida dels soldats.

A continuació, ens desplaçarem fins a Santa Margarida i els Monjos, on coneixerem el Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria (CIARGA), un equipament de referència dedicat a l’aviació republicana i a la guerra aèria. L'espai compta amb un dels refugis antiaeris més ben conservats de Catalunya i ofereix una mirada única sobre el paper de l'aviació durant el conflicte.

Al final de la jornada, ens desplaçarem fins al centre del municipi per gaudir d’un menú gourmet inspirat en la gastronomia de l'època de guerra, preparat en un restaurant local que ens oferirà una reinterpretació moderna i deliciosa dels sabors d’aquell temps.

Una experiència completa que combina patrimoni, història, paisatge i cuina tradicional, i que ens permetrà comprendre millor com es vivia i es menjava en temps de guerra al cor del Penedès.

Programa - Dissabte 22 de novembre

8:45 h – Sortida des de l’estació d’autobusos de Vilanova i la Geltrú (davant estació de RENFE)

9:30 hEsmorzar al Restaurant Racó del Pago
Entrepà, aigua, cafè o infusió (inclòs)

10:15 h – 12:15 hRuta històrica a Subirats

  • Visita guiada al CIUDEB
  • Passejada guiada fins la trinxera recuperada dins del bosc

12:30 h – Desplaçament en bus cap a Santa Margarida i els Monjos.

13.00 h – 14.00 hVisita al CIARGA

14:15 hDinar al restaurant Ca N’Ayxelà (Santa Margarida i els Monjos):

  • Tastet d’escudella
  • Torrada amb escalivada i anxova
  • Cuixetes d’ànec confitat
  • Crema catalana
  • Pa, aigua, cafè i copa de vi o cava

Informació pràctica

  • La ruta per les trinxeres té una durada aproximada d’una hora, amb algun tram de dificultat mitjana (pujades i baixades i algun tram rocós).
  • Es recomana portar calçat de muntanya o de caminar, evitant sabates de carrer.
  • Hi ha disponibilitat de pals de trekking per a qui els vulgui utilitzar (cal demanar-los en fer la reserva).

Preu (*)

Col·legiats i acompanyant: 40 €/persona 
No col·legiats: 50 €/persona
(*) El preu inclou el transport en autobús, l'esmorzar, la visita al CIUDEB i al CIARGA i el dinar.

INSCRIPCIÓ

Per confirmar assistència cal trucar al 93 814 57 57 o bé enviar un correu electrònic a enginyersgp@enginyersgp.cat amb l’assumpte “Inscripció Sabors en temps de guerra” indicant el nom i cognom de la persona/es inscrita/es, i afegir, si s'escau, si teniu alguna intol·lerància alimentària o al·lèrgia.

Data límit d’inscripció dimarts 18 de novembre.

Amb el patrocini de:

Entitat membre de:

Donen suport a:

COL·LEGI D'ENGINYERS TÈCNICS INDUSTRIALS DEL GARRAF I L'ALT PENEDÈS utilitza cookies, a l'efecte d'optimitzar i personalitzar la seva navegació pel lloc web. Les cookies són fitxers físics d'informació que s'allotgen en el mateix terminal de l'usuari, la informació recollida mitjançant les cookies serveix per facilitar la navegació de l'usuari pel portal i optimitzar l'experiència de navegació. Les dades recopilades mitjançant les cookies poden ser compartides amb els creadors d'aquestes, però en cap cas la informació obtinguda per les mateixes serà associada a dades personals ni a dades que poden identificar a l'usuari.

No obstant això, si l'usuari no desitja que s'instal·lin cookies en el seu disc dur, té la possibilitat de configurar el navegador de tal manera que impedeixi la instal·lació d'aquests arxius. Per obtenir més informació consulti la nostra Política de cookies.